Skip to content

Anders kijken, luisteren én doen

Kies je voor een teamdag of een teamtraining, dan wil je dat dat iets oplevert. Daarom werken we doelgericht én oplossingsgericht. We hebben plezier met elkaar. Leren elkaar goed kennen en begrijpen. En ontdekken wat wel en niet lekker loopt in het team. Het resultaat: een fijne en succesvolle samenwerking. Dát drijft mij als trainer: bijdragen aan de groei van mensen en teams, vanuit een christelijke levensvisie.

Mijn naam is Jannette Baaij Melis. Mijn kracht ligt in het werken met mensen. Ik doe niets liever. Als trainer observeer ik wat er gebeurt in het team, tussen mensen én met mensen. Ik laat me niet meezuigen in het proces, maar blijf neutraal en objectief. Ik begeleid het proces, zorg voor een goede sfeer. Ik prik door waar nodig, stuur bij in het proces en houd focus op de kern van de sessie.

PCM-trainer én paardencoach

Wat je van mij kan verwachten? Een goede theoretische ondergrond én praktische toepassing in het hier en nu. Dat doe ik aan de hand van het Process Communication Model (PCM). Als gediplomeerd PCM-trainer help ik te ontdekken hoe jij en je collega’s communiceren en hoe dat effectiever, prettiger en met energie kan. Dit kán ik combineren met coaching met paarden. Hierbij ligt de nadruk op ervaringsgericht leren. Ik ben geregistreerd Equine Assisted Coach®.

Vanuit het onderwijs

Met veel liefde werkte ik jarenlang als docent op het vmbo. Ik deed de master Learning & Innovation en was betrokken bij projectmanagement en onderwijsvernieuwing. Als interim-leidinggevende kwam ik in aanraking met PCM. Dit model geeft inzicht in het gedrag en hoe je communiceert en de invloed daarvan op de ander. Hier wilde ik méér mee doen. Samen met collega-trainers begon ik docenten te trainen. Al gauw kwam ik ook op het spoor van paardencoaching als methode. Juist de combinatie van PCM en paardencoaching is goud. Baaij Melis training & coaching bestaat sinds 2015.

Dit kun je verwachten

Luchtigheid & diepgang

Onze teamdagen en trainingen zijn een combinatie van diepgang en luchtigheid. Van ontspanning en samen aan de slag. Zo maken we stappen én hebben we een fijne dag.

Echtheid & eerlijkheid

Als trainer laat ik mezelf zien. Vanuit mijn echtheid – zoals ik ben – nodig ik ook jou uit om jezelf te zijn en jezelf te laten zien. Zo ontstaan de mooiste contacten.

Verantwoordelijkheid & bekwaamheid

Je kunt erop vertrouwen dat dat ik verantwoordelijkheid neem en de juiste kennis heb. Net zoals de deelnemers verantwoordelijk zijn voor hún proces. Samen behalen we maximaal resultaat.