Ga naar hoofdinhoud

Mijn liefde voor paarden

Als paardencoach werk ik met paarden in het begeleiden van mensen. Ik hou van paarden. Dat is natuurlijk ook wel handig in mijn beroep. Mijn liefde voor paarden is begonnen kort nadat ik op 9-jarige leeftijd verhuisde. Samen met mijn ouders, zus en broertjes verhuisden we naar ‘s-Gravenzande. Onze buurman in het nieuwe huis was de ‘paardenmeneer’. De paardenmeneer hield drie paarden in een grote schuur met weiland naast ons huis. De paarden waren zijn hobby en hij mende met deze paarden.

Samen met mijn vriendin Jolanda hebben we vele uren doorgebracht in de paardenstal om te poetsen, voeren, stal uitmesten, poep scheppen en als hoogtepunt meerijden op de paardenkar. Soms mochten we dan ook zelf even mennen.

Verzorgpaard Moonlight

Al gauw was het meerijden op de paardenkar niet genoeg meer. Jolanda en ik gingen op zoek naar een verzorgpaard, met het doel ook op het paard te kunnen rijden. Zo hebben we vele zaterdagen samen doorgebracht bij de paardenmeneer en onze verzorgpaarden.

Maar wat maakt paarden nu zo leuk? Paarden zijn zacht, nieuwsgierig, trouw en ze herkennen je. Ze zijn ook groot, imposant en een beetje spannend. Andere paardenliefhebbers kunnen deze liefde vast helemaal begrijpen.

Coachen met paarden

Deze liefde voor paarden prikkelde mijn nieuwsgierigheid toen ik jaren geleden hoorde over coachen met paarden. Na een zoektocht langs verschillende paardencoaches en opleidingen, heb ik gekozen voor een degelijke opleiding tot paardencoach aan opleidingscentrum ‘De Keulseweg’.

Het is elke dag dat ik aan de slag mag met een team en paarden weer een feest. Ik geniet van wat er gebeurd in de paardenbak tussen de paarden en het team. De manier waarop de paarden gedrag spiegelen, vertrouwen geven, er zijn voor ons en een stukje van hun wijsheid laten zien… zorgen er voor dat ik iedere keer weer opnieuw de liefde voel voor de paarden én van de paarden. Dankbaar voor de mogelijkheid om paardencoach te zijn!