Ga naar hoofdinhoud

Marieke heeft moeite met het aansturen van haar puberzoon. “Ik moet altijd alles honderd keer vragen en zeggen en doorduwen, anders gebeurd er helemaal niets.” vertelt ze. Marieke geeft aan dat ze graag zou willen dat haar zoon zelf met zijn vragen bij haar komt.

We gaan naar de ruimte waarin Mini onze pony staat te wachten. Marieke krijgt de activiteit om haar eigen cirkel uit te zetten en daarna Mini uit te nodigen in haar cirkel te komen, even te blijven en daarna Mini te vragen te vertrekken.

Marieke gaat aan de slag. Ze zet de cirkel uit en gaat daarna naar Mini toe. Op alle mogelijke manieren, probeert Marieke Mini te bewegen met haar mee te lopen naar de cirkel. Mini laat duidelijk merken dat ze geen zin heeft om mee te gaan naar de cirkel. Hoe meer Marieke doet, hoe minder Mini meewerkt. Totdat Marieke boos zegt “Het is hier net als thuis, daar gaat het net zo!”. We bespreken de ervaring van Marieke met Mini. Marieke geeft aan dat ze hier geen zin in heeft.

Ik vraag Marieke of ze de opdracht met Mini nog een keer wil proberen, maar nu met de instelling dat Mini uit zichzelf bij haar komt, zoals ze dat ook graag bij haar zoon wil.

Marieke doet de opdracht nog een keer. Deze keer blijft ze zelf in of dichtbij haar cirkel. Ze nodigt Mini wel uit, maar laat haar vrij om te kiezen. Op enig moment loopt Mini rustig met Marieke mee en blijft samen met haar even in de cirkel staan. Als Mini weer uit de cirkel gaat, is dit voor Marieke helemaal goed.

Marieke heeft in deze coachsessie niet alleen met haar hoofd geleerd hoe ze het anders kan doen, maar ook met haar hart en handen! De kracht van de ervaring met Equine Assisted Coaching.