Ga naar hoofdinhoud

Meerdaagse teamtraining

Waar mensen samenwerken, kan wrijving ontstaan. Dat komt omdat ieder mens anders is én anders communiceert. Hoe kom je tóch verder als team? Met mijn meerdaagse teamtraining haal ik de angel uit de situatie. Ik leer jullie elkaar écht kennen en begrijpen. Samen bouwen we aan een team met collega’s die prettig en succesvol samenwerken en elkaar inspireren.

 • Voor teams in onderwijs, zorg en mkb
 • Kom los van vastgeroeste patronen en knelpunten
 • Leer prettig en effectief samenwerken in het team
 • Methodieken: PCM én coaching met paarden
 • Meerdere dagdelen
 • Gebruik van onderbouwde modellen en methodes

Wat willen jullie bereiken?

We stemmen de teamtraining helemaal af op jullie vraag. Waar lopen jullie tegenaan in het team en wat willen jullie bereiken? Teams zitten vaak in vastgeroeste patronen die niet meer functioneel zijn. Ook andere situaties kunnen aanleiding zijn voor onrust of zelfs conflicten. Op school uit zich dat vaak in onrust in de klas. In de zorg kan dit ten koste gaan van de kwaliteit van zorg. En bij bedrijven kan dit de klanttevredenheid schaden. Ik train daarom scholen, zorgorganisaties en het mkb.

Paardencoaching: het ervaren centraal

Bij paardencoaching gaan we met z’n allen de bak in om met de paarden te werken. Paarden zijn gevoelig voor signalen die wij als mensen uitzenden en de dieren reageren daarop. Ze geven dus signalen terug die veel inzichten geven. Denk bijvoorbeeld aan verschillen tussen collega’s, (in)effectieve patronen in het team en de teamcultuur.

Coaching met paarden is een bewezen methodiek, gebaseerd op Gestalttherapie. Zo’n training is ervaringsgericht, oplossingsgericht én teamgericht. In elk team is wel iemand die niet dol is op paarden. Geen probleem, daar is altijd een oplossing voor doordat je niets hoeft te doen wat je niet wilt. Een teamtraining met paarden wordt altijd begeleidt door twee coaches.

Methode: Process Communication Model

Met paardencoaching staat de ervaring centraal. En met het Process Communication Model (PCM) gaan we dieper in op de theorie. Aan de hand van een online vragenlijst wordt duidelijk welke persoonlijkheidstypen uit het PCM sterk aanwezig zijn bij ieder teamlid. Dit bepaalt hoe ieder teamlid contact maakt en wat diegene energie of stress geeft. Belangrijk om te weten, want jouw manier van doen en communiceren heeft invloed op een ander. Maar hoe werkt dat precies bij jou en je collega’s?

In de training gaan we aan de slag met ieders kenmerkende gedrag en communicatievoorkeuren. En hoe dat uitwerkt in het totale team. Ik analyseer wat er misgaat in de communicatie en de samenwerking en waarom collega’s zich op een bepaalde manier gedragen. Zo komen we samen tot oplossingen om beter samen te werken, met meer energie, plezier en resultaat. Samen bereik je zó veel meer.

Hier kunnen we samen aan werken

 • Minder misverstanden en wrijving
 • Meer werkplezier en resultaat
 • Minder stress en uitval
 • Goede sfeer en fijne samenwerking
 • Krachtiger leiderschap
 • Fijne samenwerking in het team
 • Beter klantcontact

Ook werk maken van betere samenwerking?

Meer weten? Vul het contactformulier hieronder in. Of bel ons: 06 21 47 92 12.

In een persoonlijk gesprek hoor ik graag waar jullie tegenaanlopen en wat jullie willen bereiken met de teamtraining. Vervolgens maak ik een training op maat van een aantal dagdelen, meestal 3 tot 6.