skip to Main Content

Wat levert coaching met paarden op?

Coachen met paarden biedt de gelegenheid om je ego-sterkte op te bouwen. Voldoende ego-sterkte helpt je om je grenzen aan te geven, oplossingen te zien in moeilijke situaties en dichter bij je gevoel te blijven.

In teams biedt het werken met paarden een ideale gelegenheid om elkaar te leren kennen, verschillen te (h)erkennen en (in)effectieve patronen te onderzoeken.

Lees hier de ervaringen van anderen!

Voor wie is coachen met paarden?

Wanneer is coachen met paarden zinvol?

Teams kiezen voor werken met de paardencoach bij…

 • start-up van een (project)-team
 • verbetering van samenwerking
 • opstellen van een nieuwe doelen
 • ondersteuning bij cultuurverandering
 • begeleiding bij reorganisatie

Jongeren en volwassen kiezen voor de paardencoach voor persoonlijke en/of professionele groei.

 • vergroten van zelfvertrouwen
 • oplossen van spanning in een relatie
 • grenzen leren aangeven
 • verbeteren van sociale contacten
 • leren omgaan met (faal)angst
 • inzicht in loopbaanvragen
 • omgaan met hoge werkdruk of burn-out klachten

Wat kun je verwachten van de paardencoach / jongerencoach?

Ervaringsgericht
Coaching met paarden biedt ervaringen aan door een activiteit uit te voeren met één of meer paarden. Paarden zijn gevoelig voor signalen die wij uitzenden. In coaching met paarden maken we gebruik van deze kwaliteit van de paarden. Daarom hoef je tijdens een coachsessies niet veel te praten, maar mag je ervaren! Ervaren hoe het is om met het paard te werken, ervaren wat het paard jou teruggeeft, ervaren hoe dat is voor jou!

Oplossingsgericht
Door te werken met het paard, heb je de mogelijkheid om anders te kijken naar gedrag van jezelf en de reactie van het paard. Je reflecteert op deze ervaring, leert te kijken naar jezelf en andere keuzes te maken. Door het maken van nieuwe keuzes en te oefenen met anders doen, vind je je eigen oplossingen!

Cliëntgericht
Is coachen met paarden een beetje vaag? Nee. Jouw eigen inzicht als coachee, staat centraal. Jouw inzichten, emoties en gevoelens zijn leidend. De coach vult niet in en interpreteert niet voor jou!

Metaforen en transfer
Tijdens de coachsessie met de paarden wordt gebruik gemaakt van metaforen. De situatie die ontstaat door het uitvoeren van de activiteit met het paard, is een metafoor voor een situatie in het dagelijks leven. Daardoor kun je de oplossingen uit de coachsessie vertalen naar oplossingen in jouw werk- of privésituatie.

Een activiteit met het paard

Marieke heeft moeite met het aansturen van haar puberzoon. “Ik moet altijd alles honderd keer vragen en zeggen en doorduwen, anders gebeurd er helemaal niets.” vertelt ze. Marieke geeft aan dat ze graag zou willen dat haar zoon zelf met zijn vragen bij haar komt.

We gaan naar de ruimte waarin Mini onze pony staat te wachten. Marieke krijgt de opdracht om lees het hele verhaal

Maakt dit je nieuwsgierig? Kom het ervaren! Schrijf je in voor een kennismakingssessie!
Je bent ook van harte welkom om kennis te maken met coaching met paarden tijdens de kennismakingsavond/-morgen. Bekijk de agenda voor de actuele data.

Aanbod EAC

Teamtraining ‘Aan de bak!’

Bekijk de flyer!

Deze teamtraining is een of meer dagdelen intensieve training met behulp van paarden. Tijdens de training is naast een inhoudelijke component ook gelegenheid voor ontspanning en ontmoeting met elkaar.
De training wordt begeleid door ten minste twee trainers/coaches en één of meer paarden. De training wordt samengesteld aan de hand van de ontwikkeldoelen van het team.
Voor de training ‘Aan de bak!’ wordt gebruik gemaakt van locaties in Ermelo, Nijkerk of Ede.

Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw wensen.
Interesse in een teamtraining met de paarden? Neem contact op via het contactformulier of bel 0621 479 212.

Individuele paardencoaching en jongerencoaching

De coachsessie vindt plaats met de paardencoach en één of meer paarden. Tijdens het traject wordt ingegaan op de individuele coachvraag van de klant. Een coachtraject bestaat uit een intakegesprek met kennismakingssessie en vervolgsessies. Voor de vervolgsessies zijn verschillende voordeelarrangementen beschikbaar. Kijk hier voor prijsinformatie.

Wanneer er een samenwerkingsvraag ligt tussen twee personen, kan een duo-coachsessie aangevraagd worden.

Het VAKANTIE-UITJE

Maak samen met je vriend(in), partner, ouder of kind op een leuke manier kennis met paarden. Kies voor het VAKANTIE-UITJE.

Kwaliteitsregister

Baaij Melis training & coaching is aangesloten bij Kreac, het kwaliteitsregister voor de equine assisted coach, en werkt volgens de ethische code van Kreac (www.kreac.nl).

Daarnaast is Baaij Melis training & coaching aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van Beroepscoaches).

De paarden van Stal Ermelo

Voor het coachen met de paarden wordt regelmatig gebruik gemaakt van één of meer paarden en pony’s van Stal Ermelo. Afhankelijk van het weer en het tijdstip staan deze ‘hulpcoaches’ op jou te wachten in de binnenbak of buitenbak.