Ga naar hoofdinhoud

Wat levert coaching met paarden op?

Coachen met paarden biedt de gelegenheid om je ego-sterkte op te bouwen. Voldoende ego-sterkte helpt je om je grenzen aan te geven, oplossingen te zien in moeilijke situaties en dichter bij je gevoel te blijven.

In teams biedt het werken met paarden een ideale gelegenheid om elkaar te leren kennen, verschillen te (h)erkennen en (in)effectieve patronen te onderzoeken.

Lees hier de ervaringen van anderen!

Voor wie is coachen met paarden?

Wanneer is coachen met paarden zinvol?

Teams kiezen voor werken met de paardencoach bij…

 • start-up van een (project)-team
 • verbetering van samenwerking
 • opstellen van een nieuwe doelen
 • ondersteuning bij cultuurverandering
 • begeleiding bij reorganisatie

Jongeren en volwassen kiezen voor de paardencoach voor persoonlijke en/of professionele groei.

 • vergroten van zelfvertrouwen
 • oplossen van spanning in een relatie
 • grenzen leren aangeven
 • verbeteren van sociale contacten
 • leren omgaan met (faal)angst
 • inzicht in loopbaanvragen
 • omgaan met hoge werkdruk of burn-out klachten

Aanbod Equine Assisted Coaching

Teamtraining ‘Aan de bak!’

Bekijk de flyer!

Deze teamtraining is een of meer dagdelen intensieve training met behulp van paarden. Tijdens de training is naast een inhoudelijke component ook gelegenheid voor ontspanning en ontmoeting met elkaar.
De training wordt begeleid door ten minste twee trainers/coaches en één of meer paarden. De training wordt samengesteld aan de hand van de ontwikkeldoelen van het team.
Voor de training ‘Aan de bak!’ wordt gebruik gemaakt van locaties in Nijkerk of Ede.

Wil je meer weten? Klik hier!

Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw wensen.
Interesse in een teamtraining met de paarden? Neem contact op via het contactformulier of bel 0621 479 212.

Individuele paardencoaching en jongerencoaching

De coachsessie vindt plaats met de paardencoach en één of meer paarden. Tijdens het traject wordt ingegaan op de individuele coachvraag van de klant. Een coachtraject bestaat uit een intakegesprek met kennismakingssessie en vervolgsessies. Voor de vervolgsessies zijn verschillende voordeelarrangementen beschikbaar. Kijk hier voor prijsinformatie.

Wat kun je verwachten van de paardencoach / jongerencoach?

Ervaringsgericht
Coaching met paarden biedt ervaringen aan door een activiteit uit te voeren met één of meer paarden. Paarden zijn gevoelig voor signalen die wij uitzenden. In coaching met paarden maken we gebruik van deze kwaliteit van de paarden. Daarom hoef je tijdens een coachsessies niet veel te praten, maar mag je ervaren! Ervaren hoe het is om met het paard te werken, ervaren wat het paard jou teruggeeft, ervaren hoe dat is voor jou!

Oplossingsgericht
Door te werken met het paard, heb je de mogelijkheid om anders te kijken naar gedrag van jezelf en de reactie van het paard. Je reflecteert op deze ervaring, leert te kijken naar jezelf en andere keuzes te maken. Door het maken van nieuwe keuzes en te oefenen met anders doen, vind je je eigen oplossingen!

Cliëntgericht
Is coachen met paarden een beetje vaag? Nee. Jouw eigen inzicht als coachee, staat centraal. Jouw inzichten, emoties en gevoelens zijn leidend. De coach vult niet in en interpreteert niet voor jou!

Metaforen en transfer
Tijdens de coachsessie met de paarden wordt gebruik gemaakt van metaforen. De situatie die ontstaat door het uitvoeren van de activiteit met het paard, is een metafoor voor een situatie in het dagelijks leven. Daardoor kun je de oplossingen uit de coachsessie vertalen naar oplossingen in jouw werk- of privésituatie.

Een activiteit met het paard

Kwaliteitsregister

Baaij Melis training & coaching is aangesloten bij Kreac en CAT, het kwaliteitsregister voor de equine assisted coach, en werkt volgens de ethische code van Kreac (www.kreac.nl).

Daarnaast is Baaij Melis training & coaching aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van Beroepscoaches) en Nobtra (Nederlandse Orde van Beroepstrainers).

De paarden

Voor het coachen met de paarden wordt regelmatig gebruik gemaakt van één of meer paarden en pony’s van Stal Ermelo. Deze ‘hulpcoaches’ staan op jou te wachten in de binnenbak.