Skip to content

Teamtrainingen & teamdagen voor scholen

Wil je je collega’s beter leren kennen? Is er weerstand tegen vernieuwing? Loopt het niet lekker in een team en heeft dat invloed op de leerlingen? Zijn er zorgen over ‘lastige’ leerlingen? Baaij Melis ondersteunt scholen met teamtrainingen en teamdagen. Je leert elkaar goed kennen én ontdekt hoe de samenwerking beter kan binnen en buiten de klas. Dit alles onder begeleiding van een trainer die die zelf jarenlang voor de klas stond.

Leer effectiever en energieker samenwerken

Als docent ben jij je eigen instrument. Het is dus belangrijk dat je jezelf, je collega’s én je leerlingen goed kent. Zo begrijp je elkaar beter en maak je écht contact met collega’s, ouders en leerlingen. Dit verbetert het pedagogisch klimaat en de prestaties. Tijdens een teamdag combineren we het aangename met het nuttige. Is er méér nodig om de samenwerking te verbeteren? Dan is een teamtraining van meerdere sessies helpend.

Trainer die zelf ook voor de klas stond

De trainingen worden begeleid door Jannette Baaij Melis, aangenaam. Ik heb als leidinggevende ervaring opgedaan in verschillende organisaties. Ik gaf zelf vele jaren les aan leerlingen op het vmbo. Ook hield ik me bezig met projectmanagement en onderwijsvernieuwing op school. Sinds 2015 werk ik als zelfstandig trainer en coach.

Teamtraining

Loopt het niet lekker in het team? Dan heeft dat al gauw gevolgen voor de samenwerking, het lesgeven en de sfeer in de klas. In de meerdaagse teamtraining ontdekken we waar de angel zit en hoe het wél werkt. Na een aantal trainingssessies kunnen jullie zelf verder.

Teamdag

Wil je elkaar beter leren kennen, in een ontspannen setting? Kies voor een teamdag met je collega’s. Die duurt een hele dag óf een dagdeel. Met mijn methodische aanpak combineren we ontspanning met diepgang. Je gaat vol energie naar huis.

Methodische aanpak

Ik werk op basis van het Process Communication Model (PCM). Dit gevalideerde en onderbouwde model is gebaseerd op de Transactionele Analyse. PCM geeft inzicht in jouw dominante persoonlijkheidstypen, jouw kenmerkend gedrag én hoe je communiceert. Ook wordt duidelijk waar je energie van krijgt en hoe je reageert op stress. Dit ontdek je ook bij je collega’s en leerlingen. Belangrijk, want als je wilt dat anderen naar je luisteren, spreek dan hun taal.

Wil je ervaringsgericht leren over jezelf en je collega’s? Dan is coaching met paarden een effectieve methode. Hierbij staat het ervaren centraal. Paarden zijn gevoelig voor signalen die wij als mensen uitzenden en reageren daarop. Dat geeft veel inzichten in gedrag, communicatie en samenwerking in een team. Coaching met paarden is een bewezen methodiek gebaseerd op Gestalttherapie. In combinatie met PCM halen jullie het maximale uit een teamdag of teamtraining.

Interesse? Vraag om een vrijblijvend voorstel

Denk je na over een teamdag of een meerdaagse teamtraining bij Baaij Melis? Vul het contactformulier hieronder in of bel: 06 21 47 92 12.

In een vrijblijvend gesprek nemen we door wat jullie ideeën zijn en wat jullie willen bereiken met de teamdag of teamtraining. Daarna maak ik een voorstel voor een leuke én nuttige teamdag of -training.