Skip to content

Teamtrainingen & teamdagen voor zorgorganisaties

De kwaliteit van zorg staat onder druk. Goed samenwerken is belangrijk, maar dat gaat niet vanzelf. Loopt het niet lekker in het team en heeft dat invloed op het werkplezier en de kwaliteit van zorg? Baaij Melis verzorgt teamdagen en teamtrainingen voor zorgorganisaties. Je leert elkaar op een andere manier kennen én ontdekt hoe de samenwerking beter kan.

Leer effectiever en energieker samenwerken

Als zorgprofessional ben je je eigen instrument. Met jouw kennis, ervaring en eigenschappen ben je er voor de ander. Het is dus belangrijk dat jij jezelf goed kent én dat jullie elkaar goed kennen en begrijpen. Tijdens een teamdag combineren we het aangename met het nuttige. Is er méér nodig om de samenwerking te verbeteren? Dan is een teamtraining van meerdere sessies helpend.

Ervaren trainer

De trainingen worden begeleid door Jannette Baaij Melis, aangenaam. Ik heb als leidinggevende ervaring opgedaan in verschillende zorgorganisaties. Ook gaf ik vele jaren les op het vmbo én was ik was betrokken bij projectmanagement en onderwijsvernieuwing. Sinds 2015 werk ik als zelfstandig trainer en coach, waaronder voor zorgorganisaties.

Teamtraining

Loopt het niet lekker in het team? Dat heeft al gauw gevolgen voor de samenwerking en de zorg. In de meerdaagse teamtraining ontdekken we waar de angel zit en hoe het wél werkt. Na een aantal trainingssessies kunnen jullie zelf verder.

Teamdag

Wil je elkaar beter leren kennen, in een ontspannen setting? Kies voor een teamdag met je collega’s. Die duurt een hele dag óf een dagdeel. Met mijn methodische aanpak combineren we ontspanning met diepgang. Je gaat vol energie naar huis.

Methodische aanpak

Ik werk op basis van Process Communication Model (PCM). Dit gevalideerde en onderbouwde model is gebaseerd op de Transactionele Analyse. PCM geeft inzicht in jouw dominante persoonlijkheidstypen, jouw kenmerkend gedrag én in hoe je communiceert. Ook wordt duidelijk waar je energie van krijgt en welk gedrag je laat zien bij stress. Dit ontdek je ook bij je collega’s.

Wil je ervaringsgericht leren over jezelf en je collega’s? Dan is coaching met paarden een effectieve methode. Paarden zijn gevoelig voor signalen die wij als mensen uitzenden en reageren daarop. Dat geeft veel inzichten in gedrag, communicatie en samenwerking in een team. Coaching met paarden is een bewezen methodiek gebaseerd op Gestalttherapie. In combinatie met PCM halen jullie het maximale uit een teamdag of teamtraining.

Interesse? Vraag om een vrijblijvend voorstel

Denk je na over een teamdag of een meerdaagse teamtraining bij Baaij Melis? Vul het contactformulier hieronder in of bel: 06 21 47 92 12.

In een vrijblijvend gesprek nemen we door wat jullie ideeën zijn en wat jullie willen bereiken met de teamdag of teamtraining. Daarna maak ik een voorstel voor een leuke én nuttige teamdag of -training.