Ga naar hoofdinhoud

Process Communication Model (PCM)

Hoe maak je contact met de ander?

PCM leert je luisteren naar de woorden en kijken naar het gedrag van jezelf en de ander. Hierdoor kun je horen en zien welke taal de ander spreekt. Door aan te sluiten bij de taal van de ander, maak je op een positieve manier contact. Geef jouw boodschap in de taal die aansluit bij de ander. Dan komt jouw boodschap helder over!

Wat bereik je met PCM?

  • meer werkplezier
  • krachtiger leiderschap
  • minder stress
  • fijne samenwerking in het team
  • meer resultaat
  • minder uitval
  • goede sfeer in de klas
  • beter klantcontact

PCM is een krachtig model, waarmee je echt contact kunt maken en miscommunicatie leert herkennen en verminderen.
PCM definieert zes verschillende persoonlijkheidstypen. Je hebt alle persoonlijkheidstypen in meer of mindere mate in je. Jouw persoonlijkheidshuis laat zien hoe jij het liefst communiceert, wat je motiveert en welk gedrag je laat zien als je negatieve stress ervaart. Ook geeft het de rijkdom van jouw persoonlijkheid weer. Met PCM begrijp je beter hoe je alle lagen in jezelf kunt benutten en hoe je positief en effectief kunt inspelen op de voorkeuren van anderen.

Voorbeeld van een persoonlijkheidshuis.

De zes verschillende persoonlijkheidstypen… ontdek ze hier.

logo PCM Process Communication Model Gecertificeerd Trainer

Aanbod PCM

Workshop

PCM kan ook in een compacte workshop gegeven worden aan groepen werknemers, ouders en andere betrokkenen. In deze workshop wordt één onderdeel van PCM uitgelicht. De tijdsduur en het onderwerp van de workshop worden in overleg vastgesteld. Bij een workshop ontvang je geen persoonlijk profiel.
Incompany: Neem contact op via het contactformulier of bel 0621 479 212 om te vragen naar de mogelijkheden.

Training ‘ Bereik samen meer!’

In de deze training ontvang je een stevige basis om aan de slag te gaan met PCM. Je begrijpt wat jouw voorkeur is in communicatie. Je weet waardoor jij wordt gemotiveerd. Je leert en oefent het herkennen van de voorkeur van de ander. Ook ontdek je wat voor stress zorgt. Kortom je breidt jouw communicatietools uit, zodat je de ander beter kunt bereiken. Hierdoor verminder je miscommunicatie.

De rode draad door deze training is jouw persoonlijke profiel. Op de eerste trainingsdag ontvang je jouw persoonlijk profiel met een uitgebreide omschrijving. Met behulp van het profiel ontdek je jouw kwaliteiten, communicatiestijlen en stresspatronen.

Incompany: Deze training wordt op basis van jouw wensen op maat gemaakt voor je team of organisatie. Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw wensen. Neem contact op via het contactformulier of bel 0621 479 212.

Ervaringen van anderen

PCM werkt! Uitspraken van deelnemers aan de training:

‘Ik begrijp nu hoe het komt dat de omgang met deze persoon mij zoveel energie kost.’

‘Erg helpende en herkenbare theorie, die praktisch toepasbaar is.’

‘Het werkt gewoon echt! Als ik hem een directieve opdracht geef, gaat hij wèl aan de slag.’

‘Ik kan zo een aantal leerlingen aanwijzen die, anders naar het Speciaal Onderwijs waren verwezen.’

‘Deze training levert mij meer op dan alle andere trainingen die ik in mijn loopbaan gehad heb.’ (deelnemer van 65 jaar)