Skip to content

Coaching met paarden

Paarden hebben sterke zintuigen. Ze zijn daarom gevoelig voor signalen die wij als mensen uitzenden en reageren daarop. Hun reactie zegt iets over ons. Coaching met paarden is daarom een effectieve manier om ervaringsgericht te leren. Als gecertificeerd Equine Assisted Coach® train ik teams van scholen, zorgorganisaties en mkb-bedrijven. Coaching met paarden is een ervaringsgerichte training.

Meer verbinding, betere samenwerking

De teamleden doen activiteiten met één of meerdere paarden; onze hulpcoaches. Jullie ervaren hoe het is om met paarden te werken en ervaren wat ze teruggeven. Dat is altijd eerlijke en oordeelloze feedback. Samen bespreken we de reacties van de paarden. Dit geeft nieuwe inzichten in de onderlinge verschillen en patronen in het team en de teamcultuur. Het geeft de vrijheid anders te kijken naar elkaar en naar het werk. En het geeft inzichten in hoe jullie met elkaar omgaan in werksituaties. Zo ontstaat meer begrip en verbinding en betere samenwerking.

Teamtraining

Loopt het niet lekker in het team? Dat heeft al gauw gevolgen voor de samenwerking en de prestaties. In deze teamtraining ontdekken we waar de angel zit en hoe het wél werkt. Na een aantal trainingssessies kunnen jullie zelf verder.

Teamdag

Wil je elkaar beter leren kennen, in een ontspannen setting? Kies voor een teamdag met je collega’s. Een hele dag óf een dagdeel. Met mijn methodische aanpak combineren we ontspanning met diepgang. Je gaat vol energie naar huis.

De methodiek

Je krijgt training van Jannette Baaij Melis, Kreac-geregistreerd trainer. Kreac is het kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach®. Het is het register van educatief centrum Keulseweg, waar ik de opleiding volgde. De training is geënt op de Gestalttherapie.

Is coachen met paarden niet wat vaag? Zéker niet. Jullie inzichten, reacties en gevoelens zijn leidend. En de situatie die ontstaat door de activiteit met het paard is een metafoor voor een situatie op het werk. Oplossingen uit de teamtraining kun je vertalen naar oplossingen in jullie werk. Tijdens de coaching hoeft niet veel te worden gesproken. Deelnemers ervaren de coaching daarom als veilig en prettig.

Profiteer ook van coaching met paarden

Wil je werk maken van betere samenwerking binnen je team? Profiteer van de kracht van coaching met paarden.
Meer weten? Vul het contactformulier hieronder in. Of bel ons: 06 21 47 92 12.